Fel | Kezdőoldal | Kategóriák | Tartalom | Linkek | Irodalomjegyzék

SZTTKSzcientológiai Tudást Tanulmányozó Kör

A CCHR honlap

Mottó: „Egy kis időre minden embert bolonddá tehetsz. Sőt, néhány embert örökre bolonddá tehetsz. De nem bolondíthatsz minden embert örökké.” (Abraham Lincoln)

Úgy tűnik, a demagógia az USA honlapon sokkal jobban megengedhető: hazánkban nem erőltették ennyire ezt a vonalat. Az ameriai honlap szinte magáért beszél.

Amiatt érezem destruktívnak a CCHR oldalt, és vele együtt a hozzá tartozó szervezetet, mert egyértelműen gyűlöletkeltő, uszító, pszichiátria ellenes. Márpedig ha az oldalakat olvasva valakinek az a véleménye alakul ki, hogy a „náci” gyakorlatilag szinonimája a pszichiátriának (a szcientológia viszont éppen ellenkezőleg - ahogy majd látjuk), akkor egyáltalán nem lehet annyiban hagyni a dolgot. Ez már egyértelműen a társadalom érdekeivel ellentétes. Egy szakmának a létjogosultságát vonja kérdőbe - megrendítve a gyanútlan olvasó belévetett bizalmát.

Egy ilyen olvasó nem fog szakértő orvoshoz fordulni, ha környezetében valakinek arra lenne szüksége; egy ilyen ember ha bekerül egy intézetbe - amivel, csak a skizofrénia előfordulási gyakoriságát tekintve körülbelül minden 100-dik ember számolhat szerte a világon - nem fog együttműködni a kezeléssel. Nemcsak az antipszichotikus szereket nem fogja bevenni, vagy nem lesz hajlandó kényszerbetegsége ellen gyógyszert szedni, és nem fog elfogadni antidepresszánsokat, hanem minden szakorvosi segítséget visszautasít majd, még a pszichoterápiát is - amire pedig szüksége lenne. És ha nem ő, hanem a (leendő) gyermeke szorul majd életmentő elektrokonvulzíp terápiára („elektrosokkos kezelésre”), akkor nem fogja engedélyezni azt. De nem is kell, hogy a szó szoros értelmében legyen életmentő a kezelés, elég ha a gyógyulást hátráltatja.


A CCHR honlapon (www.cchr.org) az érdeklődő látogatót hét témakör fogadja (vagy legalábbis az írás pillanatában fogadta) egy már eleve furcsa (és ízléstelen) cikk kezdet mellett. Ami szembetűnő: a jogvédő szervezet gyakorlatilag lefasisztázza az egész pszichiátriát úgy ahogy van - már az első oldalon. A folytatás még megdöbbentőbb. Lehet klikkelgetni!

?? Egy kis fordítási segítség elkéne??

LOS ANGELES: a Holocaust náci
koncentrációs táboraitól az iskolákban
napjainkban folyó erőszakig, van egy
közös oki tényező: a pszichiátria.

Egy drámai esten, a Nemzetközi CCHR
31-edik évfordulóján, február 26-án,
három bátor nőt tüntettek ki...
(bővebben)

Üzenet a Nemzetközi CCHR elnökétől

Mi a CCHR?

No1Mi a Pszichiátria?

Mit csinál a CCHR?

Miért fordul szembe a Szcientológia a Pszichiátriával?

Mi a teendő, ha tudomásunk van egy pszichiátriai visszaélésről?

Könyvek


Vissza az előző oldalra