Fel | Kezdőoldal | Kategóriák | Tartalom | Linkek | Irodalomjegyzék

SZTTKSzcientológiai Tudást Tanulmányozó Kör

CCHR - Copyright csalás

Kezdjük a végén:

Feladó:

Mental Disability Rights International

Washington, D.C. USA

Címzett:

Állampolgári Bizottság az Emberi
Jogokért Alapítvány

Budapest

Mindenkinek, akit illet.

1998. július 19.

Tudomásunkra jutott, hogy Önök és/vagy a szcientológusok használták szervezetem nevét, az MDRI-t valamint Önök reprodukálták riportkönyvünk fedőlapját, amely riportunk címe „Emberi jogok és elmeegészségügy” (Magyarország, 1997), éspedig oly módon, amely elferdíti üzenetünket és azt sugallja, hogy mi támogatjuk, vagy magunkénak valljuk az Önök tevékenységét. Önök soha nem kaptak engedélyt arra, hogy nevünket és riportunk fedőlapját a fenti céból használják, és követelem, hogy azonnal hagyjanak fel ezzel.

Az MDRI teljeskörű copyrighttal rendelkezik kiadványai felett, legyenek azok akár angol, vagy magyar nyelvűek. A köz érdekében néhány személy engedélyt kapott arra, hogy reprodukálja kiadványunkat, de csak arra az esetre, ha munkáinkat teljes tiszteleteben tartja. Riportjaink reprodukálási engedélye nem terjed ki arra, hogy szövegeinket mint más szövegek részét használják fel. Ugyancsak nem adunk engedélyt arra, hogy nevünket, vagy kiadványaink fedőlapját felhasználva olyan látszatot keltsenek, mintha mi támogatnánk vagy kapcsolatban lennénk bármilyen más szervezettel.

Bármely anyag, amelyet Önök kiadtak, s amely használja nevünket olyan módon, hogy azt sugallja, hogy támogatjuk vagy magunkénak valljuk az Önök nézeteit, megsemmisítendő. Követelem, küldjenek nekem bocsánat kérő levelet anyagainkkal való visszaélés miatt, mely tisztázza, hogy az MDRI-nek semmi köze Önökhöz és az Önök tevékenységéhez. Ugyancsak követelem, hogy küldjenek levelet ezügyben a Magyar Egészségügyi Minisztériumhoz, a Magyar Pszichiátriai Társasághoz és a magyar sajtóorgánumoknak. Ha elmulasztják a bocsánatkérést és a teljeskörű nyilvános tisztázást, úgy az MDRI jogi akciót kezdeményezhet Önök ellen a copyright megsértéséért és becsületsértésért.

Küldheti a levelet számomra faxon Washington D.C.-be.

Tisztelettel
Eric Rosenthal

Arról van szó, hogy a CCHR jogtalanul használta fel plakátjaihoz az MDRI egyik kiadványának címlapját. A fent említett szervezetek és a sajtószervek tájékoztatása máig nem történt meg (arról nem tudok, hogy Rosenthal úr kapott-e levelet a CCHR-től).

A Rosenthal címlap és a CCHR plakát (14 KB)


Vissza az előző oldalra