Fel | Kezdőoldal | Kategóriák | Tartalom | Linkek | Irodalomjegyzék

SZTTKSzcientológiai Tudást Tanulmányozó Kör

Bevezetés

Mottó: „Cél: Ismertté tenni a CCHR-t. Óriási szükség van arra, hogy kilépjünk a nemlétből a széles nyilvánosság felé. A CCHR-nak tényleg ismertnek kell lennie. Ez annyit jelent, hogy a végcél az: az utca embere tudja, mi a CCHR.” (CCHR Magyarország - Végh Péter, igazgató)

Pszichiáter?Egy tipikus pszichiáter - CCHR szemmel...

A meggyőző nevű CCHR (Citizens Comission on Human Rights = Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány) egy nemzetközi szervezetet, melyet a Szcientológia Egyház hoz létre világszerte. Az Egyesült Államokban 1969-ben jött létre, hazánkban 1994 óta létezik. Ennek megfelelően a pszichiátria eltörlésére törekszik (nem vicc!! a saját amerikai honlapjukon olvasható!!!).

Nevével ellentétben egyetlen feladatának az emberek „pszichiátriai jogainak védelmét tekinti” - azt is csak névleg. S bár visszautasítják azt a vádat, miszerint a pszichiátria ellehetetlenítésére törekednének, elég ránézni az USA-beli honlapjukra, s egyből kivillan a foguk fehérje... Hogy a CCHR-t mennyire kell tisztességesnek, józannak tekinteni, azt jól illusztrálja a TASZ elhatárolódása, illetve a CCHR „bűnei”. (Érdemes összevetni: TASZ honlap - magyar CCHR honlap .)

Az Index - Szcientológia - vallás? biznissz? maf... fórumon gyakran jelölték meg vitapartnereink ezt a szervezetet információforrásként. A legmegdöbbentőbb azonban az ezekből levont végkövetkeztetésük volt: a pszichiátria áltudomány. Persze nem mindenki osztotta ezt a nézetet, de azért egy ilyen véleményt nem talál ki az ember csak úgy maga: ez valahonnan jött...

Egyébként a szcientológusok pszichiátriától való irtózása nagyban emlékeztet valamire: a görög orvosok rómába történő beszivárgására egyesek összeesküvés-elmélettel reagáltak :-)

„Ugyanennek az évszázadnak a végén, [Kr.e.] 219-ben telepedett le Rómában az első görög orvos, Arkhagathosz spártai sebész. Sokkal fejlettebb technikával dolgozott római kollégáinál, akik eleinte ámulattal nézték, majd merész műtéteiért röviden hóhérnak keresztelték el. Marcur Porcius Cato, a 'szigorú' censor erélyesen tiltakozott minden görög hatás ellen, s különösen óvta hazáját attól, hogy beengedje a görög orvosokat: a gyógyítás helyett meg fogják mérgezni a rómaikat...”
Cato: „...ha ez a népesség elterjeszti tanait, minden romlásba dől; de még inkább így lesz, ha elküldi hozzánk orvosait. Megesküdtek egymásnak, hogy orvoslásukkal megölnek minden barbárt...” (Benedek István: Hügieia - Az európai orvostudomány története)

És itt kanyarodnék vissza a mottóhoz: úgy látszik, azért van közös célom a CCHR-el!! ;-))


Vissza az előző oldalra